HTML

Hardcore, Gabber blog

A magyarországi gabber scene történései. Igyekszem megosztani a véleményemet másokkal az új megjelenésekről, bulikról és bármiről ami e műfajjal kapcsolatos.

Friss topikok

Archívum

A Last.fm

2008.05.25. 10:28 :: bandi84

Ebben a bejegyzésben megpróbálom leírni mi is a Last.fm (amibe én egyébként teljesen belebolondultam). Szóval a Last.fm. Egy internetes rádió, zenei közösségi oldal és a hozzám hasonló statisztikaböngészők Mekkája egyben, és még rengeteg más is.

 Használata teljesen ingyenes, csak regisztrálnunk kell, letölteni egy kis programot és már kezdődhet is a móka. Ez a progi szükséges ahhoz, hogy használhassuk a rádió részt. Csak be kell gépelnünk az előadó vagy a zenei stílus nevét amit hallgatni szeretnénk és már indul is. Közben információkat olvashatunk az éppen hallgatott művészről, láthatjuk a hozzá felhasználók által hozzá rendelt tag-eit(az öt leggyakoribbat, és persze tag-elhetünk mi is), öt hasonló stílust képviselő előadó nevét, és az öt legszorgalmasabb hallgató nevét is. A cuccos másik funkciója, hogy beépül a winamp-be vagy a media player-be és jegyzi a már elkészített profilunkban miket hallgatunk.  Kilistázza mind a meghallgatott számokat, mind az előadókat. Készít toplistát minden hét végén, és természetesen van összesített is. Ezek alapján szomszédokat keres nekünk a zenei ízleésünk alapján. Olyan embereket akiknek többé-kevésbé megegyezik a miénkkel. Aztán a sok egyéni listából generál nemzeti listákat is országokra lebontva. Ezeken az adatlapokon találjuk az adott országból regisztráltak számát (Magyarország jelenleg 8780), a toplistákat, egy "upcoming events falat" és egy üzenőfalat. Nem is szaporítom tovább a szót, közzé teszem saját profilomat mert aki zene mániás és ezt meglátja biztosan kedvet kap:) Íme: http://www.last.fm/user/GabBandi/


Szólj hozzá!

Címkék: zene last.fm

A bejegyzés trackback címe:

https://gabber.blog.hu/api/trackback/id/tr48486315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása