HTML

Hardcore, Gabber blog

A magyarországi gabber scene történései. Igyekszem megosztani a véleményemet másokkal az új megjelenésekről, bulikról és bármiről ami e műfajjal kapcsolatos.

Friss topikok

Archívum

Lemezajánló: Hardcore To The Bone Volume XI

2008.05.18. 11:06 :: bandi84

Március nyolcadikán jelent meg a nagy hírű mainstyle sorozat tizenegyedik része a Rotterdam Records gondozásában. A sorozat hagyományaihoz híven a doboz két lemezt tartalmaz, Dj Panic és Neophyte készítette a mixeket.

CD 1

A lemez kellemesen indul az olasz Meccano Twins és DJ Mad Dog Superior című track-ével, megadva a mix kezdő lendületét a sötétebb hangzással. Ez a hangulat folytatódik a következő számban bár kissé egyszerűbb kivitelben, egy klasszikus Headbanger -  I'm In Your Head Tha Playah féle újraértelmezésében. Elszállt fölötte az idő mivel szinte semmiben nem különbözik a sok éves eredetitől. Kár érte. D-Passion következik a szokásos industriális, sikítós, szeletelős hangzásával. Jó felvezető az Art Of Fighters - Hardcore Makes The World Move (Promo Remix)-e előtt mely igazán jól sikerült, dallamos mainstyle. Eztán mennyből a pokolba, irány a sötétség, ismét egy Meccano Twins track. Ez a hangulathullámzás jellemző az egész első lemezre. Sajnos a színvonal is hullámzó. A Masters Of Ceremony - Adapt Or Die még elmegy de az ezt követő G-Town Madness & The Viper - Come As One botrányosan sikerült nyakonöntve egy számomra kifejezetten undorító vokállal. Amnesys Underground Revolution-je visszazökkenti a mixet az eredeti kerékvágásba, nagy tehetség a srác na. Eztán ismét egy kis olasz hangzás következik de most nem a Traxtorm-os vonal, hanem egy kis Hardcore Blasters (a label feje DJ D nemrégen tiszteletét tette kis hazánkban is). Amikor már a fellegekben járnánk ismét egy rettenetesen rossz csak ez esetben férfi vokál borzolja az idegeinket, pedig ezt leszámítva  az Evil Activities - Nobody Said It Was Easy nem lenne rossz, így viszont rém erőltetett az egész. A hullámvasút ismét a sötétség felé veszi az irányt amit nem bánunk, hiszen a két legenda Ophidian és Ruffneck - So Many Sacrifices című zenéje kárpótol minden eddigiért, zseniálisra sikeredett. Az egyetlen negatívum csak az, hogy ezen lemez megjelenéséig már szanaszét hallgattuk. A mix csúcspontja számomra legalábbis ezután következik; Na-Goyah - Enemy. A régi idők elszállós hangulatú zenéit idézi. Az én szememben az idei év legjobb mainstyle-ja eddig. A rotterdami vonal folytatódik: Bodylotion - Neighbourhood Crime (Tha Playah Remix). Örök klasszikus bár Playah ismét nem változtatott sokat az eredetihez képest a sokkal modernebb megszólalást leszámítva. De talán jobb is ez így. Innentől megint nagyon klisés, a mix finise sajnos elég közepesre sikerült. Tucatzenék. Persze arra is szükség van csak talán nem itt. Egy kis hangulatot csempész azért a végére a még csak egy megjelenéssel rendelkező Darkvizion - Rize című alkotása és DJ Mad Dog - Nasty-ja. Utóbbi rengeteget fejlődött az utóbbi időben. A lemez záró számot kár volt már rárakni, gyenge eresztés, szót sem érdemel. Évekkel ezelőtt sem állta volna a helyét. Azért álljon itt a címe:  Thrillogy Allstars - Thrilogy 2007 (DJ Neophyte Mix).

CD 2

Evil Activities & Nosferatu From Cradle To Grave. Ennél jobb kezdés nem is kell. Lendületes, dallamos, hangulatos. Neophyte & Tha Playah Still Nr. 1, Headbanger Feat. Alee & Ruffian Headbangers Theme (Evil Activities Remix), Neophyte vs. Scott Brown Break Bones. Töltelék zenék. Meglovagolják az első szám által keltett hangulati hullámokat. El is viszi őket a hátán egyébként.  The Stunned Guys Hymn (DJ Neophyte Remix). Ismét egy klasszikus feldolgozása. Nem üti az eredetit de azért nem rossz. SG-al kezdődik az olasz vonal DJ Mad Dog & Noize Suppressor - Fire-el folytatódik. Remek, handulatos, nem nyálas mainstyle. Outrage & Prolaxx Core Rhythmz töltelék zene egy újabb nagy klasszikus remix-e előtt. A következő track; Art Of Fighters Artwork (Tha Playah Remix)! Zseniálisan sikerült! A kiállás olyan hangulatot teremt a szám közepén. Kis túlzással egy fél bulit elvisz a vállán:). Ezután kezdetét veszi az örjöngés. A lemez többi része igazi telitalálat. Van íve ennek a mixnek na. Na-Goyah Protect Ya Neck felemelő hangulata után ismét nosztalgia.
Men Of Steel The Future Is Ours (DJ Panic & Tha Playah Remix) remek remix. Felülmúlja az eredeti verziót és ez nem kis szó. Nosferatu Enemigo Del Estado. Szintén remek muzsika, de ezt egy Enzyme kiadványtól el is várjuk. 3 Steps Ahead Drop It (The Stunned Guys & Tommyknocker Remix) a régi hatalmas klasszikus aktualizálása. Valahogy olyan emlékkép hangulata van, ahogyan a dallamfoszlányok előtörnek a méllyből. Gyönyörű emléket állít 3 Steps Ahead-nek aki már sajnos nem lehet közöttünk:( Neophyte Back In My Brain Again; unalmas, régi és közel sem annyira jó mint ahányszor szerepel, de jól be van illesztve, nem lóg ki a mixből főleg az őt követő zenék hasonló stílusa miatt. Amnesys Catastrophes odacsap rendesen. Még sokra fogja vinni a srác. Partyraiser & Scrape Face Focking Niet Normaal agyatlan, örjöngős zene de itt már ez kell. Hasonló stílus egy újabb aktualizált klasszikus (mostanában ez nagy divat a mainstyle-ban) Euromasters Alles Naar De Klote (Neophyte & Evil Activities Remix). Buliban a lagjobb. Az ember szétörjöngi magát. Turbulence 6 Million Ways To Die (Headbanger Remix) jóval gyengébb az eredetinél szerintem, de azért nem rossz. A végső csapás De Schiedamse Schutters vs. Krimpens Geweld Pokkeherrie. Ez már egy igazi állatkodós partyzáró track. Magában nem sokat ér de itt teli találat.

Összegzés

Remek mainstyle mix bár nekem az első cd kicsit esetlennek tűnik, vannak rajta kifejezetten gyenge zenék melyeket azért egy Hardcore to the Bone nem szabadna, hogy megengedjen magának, a liftezés a világos és a sötét oldal között viszont itt-ott remekül sikerült. A második viszont teljesen rendben van. Akit érdekel a stílus  egyszerűbb, bulizósabb oldala mindenképpen érdemes vetnie rá egy pillantást, a fanatikusok meg úgyis ellesznek vele:)

értékelésem: 100/85




     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabber.blog.hu/api/trackback/id/tr82475082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása