HTML

Hardcore, Gabber blog

A magyarországi gabber scene történései. Igyekszem megosztani a véleményemet másokkal az új megjelenésekről, bulikról és bármiről ami e műfajjal kapcsolatos.

Friss topikok

Archívum

A hardcore, avagy miről is van szó

2008.05.15. 20:02 :: bandi84

A hardcore egy elektronikus zenei stílus. Több néven is elmegetik, úgymint hardcore, gabber, hardcore techno. Az egész valamikor a kilencvenes évek elején indult hódító útjára Hollandiából, egészen pontosan Rotterdam városából. Úgy tartják az első számokat a Feyenoord szurkolók hozták össze. A stílus hamar virágzásnak indult, túljutott a holland határokon és behálózta egész Európát, sőt a világ minden táján megjelent. Én személy szerint 1994-ben kerültem vele először kapcsolatba és azóta is a rabja vagyok. Legjellemzőbb stílusjegye a torzított, négyszögjel formájú dob, és az igen tágas skálán mozgó sebesség (ami általában 160 bpm-től a csillagos égig terjed). Ezek lényegében a mai napig megmaradtak, minden más állandóan pulzál, változik de egy elektronikus zenénél ez így is van rendjén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabber.blog.hu/api/trackback/id/tr54471534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása